II.10.6. Digitális játékok

Az internetezők többsége legalább egy online játékot játszik. Milyen hatással vannak az internethasználókra az online játékok?

One Response to “II.10.6. Digitális játékok”

  1. Dongo szerint:

    Véleményem szerint egy-egy játék akár napi szintű de maximum néhány perces (10-20 perc maximum naponta vagy kétnaponta) játszása nem okoz semmilyen függőséget, sőt hasznos is lehet hisz ha igazán élvezzük a játékot, akkor elérhető vele a teljes “kikapcsolás”, a napi gondoktól való maximális megszabadulás, s ez véleményem szerint csak jó hatással lehet. Azonban ha ez kényszeres cselekménnyé válik, vagy olyan szinten függőséget okoz, hogy már nem bírjuk uralni, azaz nem bírunk tőle elszakadni, vagy nem lennénk képesek bármikor abbahagyni, tőle elrugaszkodni, vagy csak ez nagy nehézséget jelent, akkor már függőségről beszélhetünk, és az már nagyon is káros az egyénre és hosszú távon súlyos következményeket is okozhat. Pl ha ez gyerekkorban történik, akkor elhanyagolja a tanulást, stb.

    Ha a kérdésnek azt az oldalát veszem, hogy pl egy viszonylag erőszakosnak kikiáltott játék milyen hatással lehet az emberre, akkor részben a fent írtak ugyanúgy érvényesek, részben viszont ha a játékos egyénisége vagy kevésbé kiforrott jelleme van, s emellett egy ilyen játék tekintetében függővé válik, akkor ott már nagyobb az esélye, hogy esetleg erőszakosabbá válik az egyén a valódi életben is, vagy esetleg az az adrenalin többlet amit a játék nyújtott neki, már nem lesz elegendő, akkor ezt esetleg az életben próbálja pótolni máshogy.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.