Prosumer salutem!

Ez a blog Csepeli György és Prazsák Gergő Örök visszatérés? Táradalom az információs korban című kötetének internetes kiterjesztése (a könyv megrendelhető a Jószöveg Kiadótól). E blog célja, hogy könyvünk üzenetének megfelelően olyan fórumot teremtsünk, mely lehetőséget ad az együttgondolkodásra. Az információs társadalommal kapcsolatos kutatásaink nem értek véget, csak átalakultak. Ezúttal arra teszünk kísérletet, hogy a közösség együttgondolkodásának hozadékát beépítsük az értékek, az információs társadalom, az online közösségek megismerésére fókuszáló kutatásokba.

A jobboldali „Fejezetek” feliratú oszlopban könyvünk fejezeteinek rövid összefoglalásai találhatók, melyeket (kiegészítve a kötet tartalmával) vitaindítónak szánunk. A fejezetek, alfejezetek, bekezdések lehetővé teszik, hogy az együttgondolkodás mindenki számára követhető és konstruktív legyen. Közösségünk lehetővé fogja tenni, hogy olyan új ismeretekkel bővüljön az online közösségekről, az információs társadalomról, az értékekről szóló diskurzus mely megkönnyítheti mindennapi életünket, s melyet nem sajátíthat ki senki.

Ez blog mindenkié: bízunk benne, hogy nem csak azok, akik gyarapítják, hanem azok is, akik még egyetlen online közösségbe sem kapcsolódtak profitálni fognak az itt található közösen készített tudásból, a wikitudásból.

Mindehhez tartalmas eszmecserét és jó szórakozást kívánunk.

Budapest, 2010. április 14.

Csepeli György, Prazsák Gergő

Örök visszatérés? Társadalom az információs korban

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.